Dak  Isolatie

Uw huis koel in de zomer en warm in de winter!   

En bovendien flink geld besparen…
Dakisolatie – minder warmteverlies


Warmte gaat altijd naar boven. Via een niet geïsoleerd dak vlakken gaat deze kostbare warmte snel verloren. Het kan gaan om zelfs 30% van alle warmte in uw woning! Zo’n groot verlies is onnodig, slecht voor het milieu én uw portemonnee.

Door het dak goed te isoleren, gaat u warmteverlies in de winter tegen, maar ook erg
hete ruimtes in de zomer. Dakisolatie gaat dus niet alleen het ontsnappen van warmte tegen, maar zorgt
tegelijkertijd voor een verhoogd wooncomfort (in de hete maanden).


Vochtproblemen verleden tijd


In een woning waarin het dak niet geïsoleerd is, zullen vaak vochtproblemen optreden. Doordat de schil van het huis relatief koud is, zal vocht uit de lucht in de woning condenseren op het dak. Vocht trekt namelijk altijd naar het koudste punt, met schimmel en soms zelfs natte dak vlakken tot gevolg. Dakisolatie maakt het dak warmer en zorgt er op die manier voor dat vocht daar niet naartoe kan trekken.


Toekomst-proof : 


Natuurlijk wilt u voldoen aan eventuele toekomstige wettelijke eisen van de overheid voor de isolatie van uw dak. Wij gaan uit van een te verwachte Rc-waarde: van 7.0 ( weerstandwaarde )
voor dakisolatie.  De verwachte toekomstige norm voor de Rd-waarde ligt tussen de 3.5 en 5.o. Met de isolatie van Isolex zit u altijd goed!


Wij adviseren u graag geheel vrijblijvend

Elk dak is anders. Onze werkwijze verschilt dan ook per dak! We komen graag bij u langs om u een advies te geven voor uw specifieke situatie.


Dakisolatie schuin dak
Schuine daken isoleren we altijd van binnenuit. Soms met de methode PIR-plaat en afwerking met gipsplaten. In andere gevallen kiezen we voor isolatie met cellulose.  De juiste methode is afhankelijk van uw wensen en de contructie van uw dak.


Dakisolatie plat dak
Platte daken isoleren wij meestal van buitenaf middels PIR/XPS hardschuim isolatieplaten. Deze dekken we af met een laag grind of voorzien het geïosoleerde dak van een nieuwe EPDM laag. Ook hiervoor geldt dat er veel factoren zijn die bepalen wat voor uw dakisolatie de beste methode is.